Selaković zahvalio Belorusiji na politici nepriznavanja Kosova 

Selaković - Alejnik
Izvor: MSP RS

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova Belorusije Sergejom Alejnikom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. 

Selaković je zahvalio Belorusiji na čvrstoj i bratskoj podršci i politici nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Кosova, kao i protivljenju učlanjenju Prištine u međunarodne organizacije. 

Konstatovao da se odnosi dve zemlje baziraju na iskrenom tradicionalnom prijateljstvu, kulturnoj, istorijskoj i verskoj bliskosti, te da se bilateralna saradnja uspešno razvija, ali i da postoje brojne oblasti gde nisu iskorišćeni svi potencijali. 

Ministar je naveo da je naš interes održavanje redovnih susreta na visokom i najvišem nivou. Sagovornici su, takođe, dogovorili intenziviranjem saradnje dva ministarstva i održavanje političkih konsultacija do kraja godine.

Govoreći o privrednoj saradnji, Selaković je konstatovao da ona nije na očekivanom nivou i da bi trebalo da prati odlične političke odnose, kao i da je potreban zajednički angažman kako bi se povećao obim robne razmene.

Ja
13. Oktobar 2021.
Hvala belorusiji na politici nepriznavanja kosova!!!