Selaković zahvalio Meksiku na podršci očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije

Selaković - Кasaubon
Izvor: MSP RS

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Meksiku sa ministrom spoljnih poslova Marselom Ebrardom Kasaubonom i zahvalio toj zemlji na čvrstoj podršci Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Selaković je zahvalio i na opredeljenosti Meksika za poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava, kao i na podršci naporima koje predsednik Vučić i Vlada Srbije ulažu u rešavanje kosovskog pitanja mirnim sredstvima.

Selaković je istakao da odnose dve zemlje krasi iskreno prijateljstvo, međusobno razumevanje, poštovanje i podrška. Podvukao je da o dugogodišnjim vezama Srbije i Meksika govori i činjenica da ove godine obeležavamo 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Posebno zadovoljstvo šef srpske diplomatije izrazio je povodom toga što je nakon deset godina ministar spoljnih poslova Srbije u bilateralnoj poseti Meksiku, a ovom prilikom izrazio je nadu da ćemo u narednom periodu imati priliku da u Srbiji ugostimo predsednika Meksika Andresa Manuela Lopesa Obradora i ministra Кasaubona.

Na sastanku je razgovarano o konkretnim koracima za dalje jačanje prijateljskih odnosa i saradnje Srbije i Meksika, a posebno ekonomske saradnje. Ministri su se saglasili da je od suštinske važnosti za intenziviranje saradnje na ekonomskom planu što skorije zaključivanje sporazuma o promociji i zaštiti investicija, o dvostrukom oporezivanju, kao i o ukidanju viza za građane Srbije. Takođe, ovom prilikom šef srpske diplomatije pozvao je investitore iz Meksika da ulažu u Srbiji.

Govoreći o saradnji dva ministarstva spoljnih poslova, Selaković je ukazao na važnost redovne komunikacije i kontakata kroz redovno održavanje političkih konsultacija i saradnju dve diplomatske akademije.

Ja
28. Septembar 2021.
Hvala meksiku na podrsci ocuvanju teritorijalnog integriteta srbije!!!
Ja
28. Septembar 2021.
To je dobro sto ce srbija imati i investitora iz meksika !!!