Selaković zahvalio Venecueli na stavu o nepriznavanju nezavisnosti Kosova

Selaković sa kolegom iz Venecuele
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Feliksom Ramonom Plasensijom Gonsalesom i zahvalio na jasnom stavu Venecuele o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na kontinuiranoj podršci Venecuele pitanju od najvećeg interesa Srbije, odnosno, jasnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Кosova, kao i na doslednoj podršci koju pružaju Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Selaković je poručio da Srbiju i Venecuelu veže dugogodišnje prijateljstvo i podsetio da ove godine proslavljamo 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. On se osvrnuo i na povezanost dve zemlje koje datira iz Pokreta nesvrstanih zemalja, a posebno je izrazio zadovoljstvo što je ministar Plasensija potvrdio da će biti u Beogradu na skupu povodom obeležavanja 60 godina od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih.

Selaković je ocenio da su ekonomska i privredna saradnja Srbije i Venecuele nedovoljno razvijene i podvukao naš interes za njihovo unapređenje. Bilo je reči i o intenziviranju saradnje na visokom nivou, a ministar Selaković je istakao da bi bilo veoma značajno i održavanje političkih konsultacija na nivou dva ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Gonsales je zahvalio na podršci Srbije Venecueli i istakao da je Srbija najveći prijatelj Venecuele u Evropi.