Senator Menendez: Zajednica srpskih opština je recept za katastrofu

Bob Menendez
Izvor: Gazeta Express

Šef Komiteta za spoljne poslove u američkom Senatu Bob Menendez izjavio je da je protiv formiranja Zajednice srpskih opština, predviđene Briselskim sporazumom, jer je to, kako smatra, “recept za katastrofu”, prenosi Gazeta ekspres.

Menendez je svoj stav izneo na skupu koji je organizovala Albansko-američka građanska liga u SAD, gde je razgovarano i o pitanju dijaloga između Kosova i Srbije, ZSO i idejama koje su kružile o razmeni teritorija i promeni granica.

On je izneo i brojne kritike na račun bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa zbog, kako je rekao, pritiska samo na Kosovo, ali i zbog razgovora o razmeni teritorija.

„Nažalost, Trampova administracija je izvršila sav pritisak na Kosovo, a nikako na Srbiju i Beograd. I to je na kraju stvorilo posledice. Takođe, ne verujem da razmena teritorija treba da bude jedna od stvari o kojima treba da se razgovara", rekao je Menendez.

косовац
05. Oktobar 2021.
Каква бре размена територија читаво Косово је Србија, џаба те плаћају Албанци.
zabeli ks
05. Oktobar 2021.
Jel imaš pojma ko je funkcija "Šef Komiteta za spoljne poslove u američkom Senatu". Drugo Albansko Kosovo NIKADA nije bio deo Srbije, ako se ne slažeš bar budi ljubazan ovdje svim nama nepismenih navedi bar po kom međunarodnog dokumentu ili AKTu je Albansko Kosovo Srbija?!
SRB
05. Oktobar 2021.
Kosovo je prekršilo Međunarodno pravo 2008. godine. Svaki stručnjak u toj oblasti može da potvrdi. Drugo istoriju teško da možete izbrisati jer vam istorija kreće od 1918. godine, a po istorijskim spomenicima od Osmanlija. Srpske svetinje pričaju dužu priču i nikad protiv toga nećete moći. Vrijedi to i za BiH ;)