Server: SAD da ubede Rusiju za članstvo Kosova u UN, ZSO po principu reciprociteta sa Srbijom

Daniel Server
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Profesor vašingtonskog univerziteta Džons Hopkins Danijel Server smatra da SAD treba da ubedi Rusiju kako bi Kosovo dobilo stolicu i članstvo u Ujedinjenim Nacijama, dodajući da Albanci treba da traže recipročni mehanizam od Srbije za eventualno formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, prenosi Reporteri.

Server navodi da Bajdenova administracija treba da pomogne Kosovu, kako bi obezbedilo stolicu u Ujedinjenim nacijama i dodaje da je ključna stvar u tome da SAD ubede Rusiju da dozvoli članstvo Kosovu u UN. Partnerstvo SAD i EU smatra ključnim u rešavanju kosovskog pitanja.

„Evropska unija ima tri uloge, da poziva na dijalog, da ima strategiju štapa i šargarepe, u kojoj je EU krajnje odredište za Srbiju i Kosovo. EU mora da sarađuje sa SAD, kako bi osigurala primenu sporazuma koji proizilaze iz dijaloga“, rekao je Server.

Američki profesor i stručnjak za Balkan smatra da Albanci od Srbije moraju tražiti reciprocitet za formiranje ZSO na Kosovu. Server dodaje da česte poruke bivšeg specijalnog izaslanika za dijalog Ričarda Grenela na tviteru jednostavno treba ignorisati.

Nostradamus
17. Mart 2021.
Hehehe... Sta je babi(dedi) milo, to joj se i snilo.
A da je moja baba musko zvala bi se Dusko.... Serveru, Serveru 😂
Miodrag iz Peći
17. Mart 2021.
Stsv Rusije i Kine je jasan: "Sve ono što prihvati Srbija prihvatiće Rusija i Kina. I Serveru živiš u prošlom vremenu nema više štapa i šargarepe. Tako nešto kod Srbije neće proći.
Reciprocitet za nešti što je već prihvačeno i od skupštine i vlade Kosova* i EU ne može biti. Pršgovori se vode o ili ZSO sa izvršnim ovlašćenjima i Eksterotijalnost SPC i njenih metoha po vatikanskom modelu i srokica u UN po principu dve Nemačke sa "Berlinskim Zidom" na Ibru i to oročeno kao u Šangaju. Inače Albanci nek zaborave na tzv. Lapsku Dolinu jer su je zauvek izgubili oružanim ustanjom koga je srpska žandarmerija zajedno sa NATO snagama ugušila.
Александар Поповић
17. Mart 2021.
Сервер, Бугајски... кренули у офанзиву против српског народа и државе Србије.
Bogi
18. Mart 2021.
Korona malo kasni za ovog dedicu!