Server: Vučić gradi "veliku Srbiju"

Daniel Server
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Profesor na vašingtonskom Univerzitetu "Džons Hopkins" Danijel Server rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ''sprovođenjem kampanje u Crnoj Gori, BiH i na Kosovu'' pokušava da izgradi defakto veliku Srbiju, prenosi Tanjug.

Server je za Glas Amerike, odgovarajući na pitanje ''da li će rezultat izbora u Nikšiću ohrabriti predsednika Srbije da i dalje bude uključen u dešavanja u Crnoj Gori'', rekao ''da Vučić smatra da sprovodi veoma uspešnu kampanju u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu''.

''Vučić pokušava da izgradi veliku Srbiju, koju su Milošević i Dobrica Ćosić želeli. To je srpski program, modernizovan za današnji Balkan'', tvrdi Server, poznat kao veliki kritičar Srbije i srpskih vlasti.

Na pitanje VOA ''da li i dalje vidi snažan uticaj SPC na političkoj sceni'', Server je odgovorio da ''misli da je uticaj Srpske pravoslavne crkve prilično snažan''.

''I ona se toga ne stidi. Jasno je uključena. Definitivno je na jednoj strani političke jednačine'', smatra Danijel Server.

Srbin
16. Mart 2021.
Iz tvojih usta u Bozije usi. Daj Boze da je sve bas tako. Nisam clan stranke, ali ako to radi branicu av od svih pa i od njegovih ulizica do zadnjeg metka.
sasha
16. Mart 2021.
sta cekas od propaganderni ministar u vreme milosevica oni dlak menjaju ali zanat nikad ne zaboravaju
Kmf
16. Mart 2021.
Nije mala nije mala 3 put ratovalaa
косовац
16. Mart 2021.
А зашто онда ви градите велику Албанију значи то може велика Србија не може.
Lio
16. Mart 2021.
Bravo servers
Predrag
16. Mart 2021.
A sta je tu sporno sto Predsednik svih srba Vucic brine o svim srbima gdw god da se nalaze i zive. Isto radi sto i SAD rade stite svoje gradjane, jedino sto je razlika Vucic to radi miroljubivo i ekonomski pomaze za razliku od vas koji odmah bombandere pokrecete i silom otimate.
Miodrag iz Peći
17. Mart 2021.
Po ustavu Republike Albanije predsednik Albanije je ujedno predsednik svih Albanaca na svetu. Kada budemo menjali ustav Srbije trebamo uvesti i taj člalan da je predsednik Srbije i predsednik svih Srba na svetu. Mnogo lskše bi bilo da je Srbija monarhija.