Server: Voleo bih na Kosovu da vidim stranku poput one koju vodi Abazović

Danijel Server
Izvor: Tanjug

Profesor Univerziteta "Džons Hopkins" Danijel Server složio se s konstatacijom da među učesnicima izbora na Kosovu, zakazanih za 14. februar, nema nijedne građanske partije i da su sve “razdvojene” po etničkoj osnovi.

On ističe da se nada da postoji mogućnost da se u Prištini jednog dana pojavi pokret sličan URA u Crnoj Gori, koji predvodi Dritan Abazović.

“Sigurno bih voleo da vidim građansku opciju poput ove, ali je to teško u duboko podeljenom društvu i gde je etnički identitet prenaglašen. Establišmenti i u Prištini i u Beogradu bi takvu alternativu videli kao pretnju. Međutim, to nije razlog da se to i ne dogodi", navodi Server za Kosovo Onlajn.

Inače, glavna vest na kosovskim portalima danas je bilo hapšenje gradonačelnika Ulcinja Ljora Nrekića, i njegovih četvoro saradnika, zbog kako je Dritan Abazović naveo partijskog zapošljavanja.

Resko
18. Januar 2021.
Vi gosp.Sever podrzavate Kosovo i nezavisnost i lobirali ste za Kosovo kai Engjel ali sami vidite i priznajete da je Kosovo promaseni projekat Amerike i Evrope vec 20 god.Sve je podeljeno drustvo politicke stranke nema nikakvog razumevanja svi se bore za vlast jezikom mrznje pretnje i ucena.Pa zar vi ste se zalagali za ovakvo Kosovo onda je to vas totalni promasaj i vas i vase Amerike.Ovde vlada korupcija mozda najveca u Evropi i svetu.I to se nemoze i niti iko moze da iskoreni jos 50god.To je realnost i stvarnost.Gradjani su sve siromasniji.Iskreno reci Kosovo nezasluzuje drzavu ovakvu kakvu je sada.Kosovo nema Dritan Abazovica niti ce imati nikad.Mozda nekad u buducnosti.
Slavko
20. Januar 2021.
Tako je Resko, potpuno se slazem sa Vama da se tzv Kosovo nemoze zvati drzava a i kako bi jer je po Rezoluciji UN 1244 u New York iz 1999 godine to neodeljivi deo Republike Srbije. Kosovo je ukleto i krvlju pokriveno, ono moze samo da postoji u sastavu Srbiji i nicije druge tvorevine. Cak i vise ako zelimo mir na Balkanu braco moja, mi srbi bi trebali da se borimo za srpki Epir tzv severni deo danasnje tvorevine ALB, a juzni deo Epira neka pripadne Grckoj.....cim se te granice ponovu uspostave, eto mira na jugu i jugozapadu Srbije.