Simić: Kandidatura Stojanovića jeftina političko-medijska samopromocija

Igor Simić
Izvor: Kosovo Online

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je povodom kandidovanja Branimira Stojanovića za gradonačelnika Gračanice na predstojećim lokalnim izborima izjavio da su „sujeta i neobuzdana lična ambicija pobedile nekadašnjeg člana Srpske liste“.  

„Želja za foteljom i političkom moći bile su jače od svesti o značaju jedinstva, važnosti srpske političke sloge i vitalno važne veze sa Srbijom. Stojanović je vođen ličnom sujetom na žalostan način pao na ispitu vernosti ideji srpske sloge, demonstrirao da nije timski igrač i da je nespreman da prihvati potrebu za stalnim promenama unutar sistema, i što je posebno zabrinjavajuće nespreman na preispitivanje sopstvenog rada i odgovornosti za delovanje na različitim visokim pozicijama, između ostalog i poziciji gradonačelnika Gračanice koju je već obavljao“, naveo je Simić u saopštenju.

Istakao je da je Stojanović posegao za žalosnim instrumentom kratkotrajne i jeftine političko-medijske samopromocije ističući kandidaturu protiv jedinstvene Srpske liste, a sve u nadi da bi mu glumeći disidenta na nekom drugom mestu ’skočila cena’, pošto većina političkih predstavnika Srpske liste iz Gračanice, razočarani njegovim dosadašnjim učinkom nisu želeli da mu ukažu poverenje i upitavši „ko još mari za volju većine i volju naroda“, dodao „Branimir Stojanović svakako ne“.

„Branimiru želimo mnogo više karaktera i strpljenja, mnogo manje sujete i gramzivosti, čime god se bude bavio dalje u životu. Narod u Gračanici i suviše dobro zna vrednost srpske sloge i jedinstva sa našom državom Srbijom da bi dopustio da nedozrele lične ambicije i gramzivost bilo kog pojedinca slome snagu našeg teškom mukom i brojnim iskušenjima ujedinjenog naroda“, naveo je Simić u saopštenju.

Naglasio je da Stojanović, kao bivši, visoki funkcioner Srpske liste „dobro zna kako se kadrira“ u toj stranci i da se sve odluke donose u konsultaciji sa Beogradom, kao što je bila i odluka da se kandidaje profesorica Ljiljana Šubarić.

„Stojanović dobro zna da ovo što radi, je protivno interesima srpskog naroda u Gračanici, i da je svojim delovanjem dao podršku našim neprijateljima“, poručio je Simić.

Ja
16. Avgust 2021.
Jedinstvo je pobeda naroda na pravdi I slobodi !!!
Marko
16. Avgust 2021.
Podrska za gospodina Stojanovica!
Dragana
16. Avgust 2021.
Tacno je da Srpska lista podrzava gospodju Subaric ali imaju pravo i drugi Srbi da iskazu svoje stavove a ne samo ta jedna osoba koja se odabere. Dajmo sansu svima.
Dragan
16. Avgust 2021.
Tako ne Dragana
A
16. Avgust 2021.
Albanci se ujedinjuju a Srbi ponovo dele... eto nama starog naseg najveceg neprijatelja