Sindikat: Inspektorat kaznio RTK sa 2.000 evra zbog neregularnog zapošljavanja

RTK.jpg
Izvor: Reporteri

Inspektorat za rad Kosova kaznio je Radio-televiziju Kosova (RTK) sa 2.000 evra, nakon pritužbi dva kandidata koji su učestvovali na konkursu za novinare i urednike, saopštili su iz Nezavisnog sindikata RTK, prenosi Reporteri.

Iz Sindikata kažu da ovo nije prvi put da RTK dobija novčane kazne i da one najbolje pokazuju da RTK zapošljava kandidate neregularno.

"Kazne protiv RTK nisu prestale. Kazna od 2.000 evra zbog nezakonitosti na konkursu za novinara/urednika na sajtu. Odluke su donete nakon prigovora dva kandidata koja su učestvovala na konkursu", navodi se u saopštenju.

U rešenju Inspektorata, ističu iz sindikata, navodi se da je RTK dužna da plati izrečenu kaznu u roku od osam dana, u suprotnom će biti pokrenut izvršni postupak.

"Samo u roku od šest meseci Inspekcija rada je najmanje pet puta kažnjavala RTK... Od svog osnivanja RTK nikada nije kažnjena više puta nego za ovih šest meseci. Kazne su najbolji pokazatelj onoga što Sindikat kontinuirano potencira, da RTK zapošljava na crno, da je na crno degradiran, kao i da se na crno napreduje", navodi se u saopštenju.