SL: Lako je Dverima da saopštenjima zovu "Dogodine u Prizrenu"

Srpska lista
Izvor: Kosovo Online

Lako je Dverima u saopštenjima ili sa stepeništa parlamenta da kažu "Dogodine u Prizrenu", treba biti kadar pa to izgovoriti iz srpskih sredina na Kosovu, poručuli su danas iz Srpske liste, prenosi Tanjug.

"Tih takozvanih velikih Srba, koji bi svakog podneva kad se probude da obnavljaju Dušanovo carstvo, Srbi sa KiM su se nagledali i zbog njih ozbiljno propatili. Po pravilu, ti 'junaci' uvek su spremni da jurišaju na Kačanik i Đakovicu, ali po mogućstvu iz beogradskih kafića i sa tvitera", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz SL ističu da lideru pokreta „Dveri“ Bošku Obradoviću „po ko zna koji put borba za KiM postaje tema - uvek kada je to politički oportuno“.

"Kao što mu je bilo oportuno da pravi koaliciju sa Đilasom, Jeremićem i Tadićem, koji su izmestili borbu za KiM iz UN, doveli Euleks, postavili katastrofalno pitanje pred MSP, čime je data legalizacija tzv. nezavisnom Kosovu i na kraju zacementiralo postavljanjem granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku", dodaju u Srpskoj listi.

Navode da svake godine na godišnjicu odluke MSP Albanci u Prištini zahvaljuju Obradovićevim koalicionim partnerima, a predsednik i potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević poziva "Dogodine u Prizrenu".

"Pravo pitanje za njih je: Zašto dogodine, a ne odmah. I zašto iz godine u godinu, samo na rečima, bez ijednog konkretnog dela?", pitaju iz Srpske liste.

Podsećaju da je u Prizrenu, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić dobio od SPC orden kralja Milutina za obnovu Prizrenske bogoslovije, da je ta Kancelarija otvorila srpski vrtić, ostvarila povraćaj prve uzurpirane srpske kuće posle 21 godine, zaštitila Bogorodicu Ljevišku da u Unesku ostane spska svetinja.

"I zašto samo Prizren iz kog je proterano 10.000 Srba, a ne i povratničko selo Novake, gde država Srbija gradi srpske kuće, i Ljubožda, i Opreška... gde se sa svojom državom borimo za svakog Srbina? Naravno da za ta sela nisu čuli ni Obradović, ni Jakovljević, kao i za sve druge srpske sredine u kojima delimo sudbinu naseg naroda", stoji u saopštenju.

Time su iz Srpske liste danas reagovali na ponovljene optužbe lidera Dveri Boška Obradovića da je aktuelna vlast spremna da prizna nezavisnosti Kosova, uz tvrdnju da se "već dugo javnost u Srbiji priprema za stavljanje potpisa", kao i na otvoreno pismo potpredsednika Dveri Milovana Jakovljevića.

Srbin bez kuce u Srbiji
02. Avgust 2020.
A sta je vama iz SL.bilo tesko osim sto ste izivali i uzivate u privilegijama Kodova i Srbije. Sta je to trsko.bilo za vas??? Zahvaljujem nezavisnom porzali Kodovo online. Pozdrav veliki.