Sogojeva: Vitia nam je obećao da će razmotriti mogućnost otvaranja sala za svadbe

Sale za svadbe
Izvor: GazzetaExpress

Predsednik Ugostiteljsko-turističke komore Hisen Sogojeva rekao je da je od kosovskog ministra zdravlja Arbena Vitie dobio obećanje da će biti otvorene sale za svadbe i proslave, prenosi Gazeta ekspres.

Sogojeva je rekao da su sa Vitiom razgovarali više od šest sati i da je dogovoreno da se ubuduće svaka odluka koja se odnosi na ugostiteljstvo donosi u konsultacijama sa ugostiteljima.

On dodaje da nije određen tačan datum kada će biti otvorene sale sa svadbe, ali da će se o tome ponovo razgovarati u četvrtak.

Prema njegovim rečima, bilo bi apsurdno ako se ne dozvoli organizovanje venčanja, uzimajući u obzir da će se izvršiti vakcinacija, poštovati mere i smanjiti broj zaraženih.

„U konsultaciji sa ministrom, dogovoreno je da imamo u četvrtak imamo sastanak sa predstavnicima sala za svadbe. Nadam se da će, s obzirom na činjenicu da će stanovništvo biti vakcinisano, da će se poštovati mere i ako imamo smanjenje broja zaraženih, onda nema razloga da bilo ko napravi korak unazad kada je otvaranja sala za venčanje u pitanju“, rekao je Sogojeva.