Spahiu: Kurti napravio velike greške koje građani više neće podržavati

Nedžmedin Spahiu
Izvor: Klan Kosova

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu ocenjuje da je najveći gubitnik na lokalnim izborima u odnosu na parlamentarne izbore vladajući Pokret Samoopredeljenje, prenosi Ekonomija onlajn.

Spahiu je rekao da je od preko 400.000 glasova koje je ova stranka dobila na parlametnarnim izborima u februaru, sada izgubila čak 170.000 glasova.

Prema njegovim rečima, ukoliko kandidati Samoopredeljenja ne pobede ni u jednom od opština u kojima se nalaze u drugom krugu, može se desiti da opozicione stranke blokiraju rad vlade i traže izlazak na nove izbore.

"Ovo bi stvorilo situaciju koja je neprijatna, opozicione stranke nikada nisu izgubile svoju žestinu, dok Samoopredeljenje je dva puta do sad bilo na vlast i ako ponovo budu protestovali i bacali suzavac građani to neće podržati“, ističe Spahiu.

On smatra da je aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti napravio velike greške koje građani više neće podržavati.

Upravo zbog toga kaže da nije kriv Agim Bahtari koji je izgubio izbore u Južnoj Mitrovici, već upravo Aljbin Kurti i njegova politika.

Kada je reč o drugom krugu izbora za gradonačelnika Prištine, Nedžmedin Spahiu svoju podršku daje kandidatu Demokratske partije Kosova Perperimu Rami, navodeći da njegov politički program deluje veoma ozbiljno.

"Program Perparima Rame deluje veoma ozbiljno, ali je druga stvar da li će on uspeti da ga sprovede. Ramin program je jasniji i vidljiviji, za razliku od Vitijinog“, zaključio je Spahiu.