Spahiu: Samit u Beogradu veliki uspeh Srbije, niko nije kriv Vjosi Osmani što ne uspeva slično

Nedžmedin Spahiu
Izvor: Kosovo Online

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu izjavio je za Kosovo onlajn da je Samit Pokreta nesvrstanih u Beogradu veliki uspeh državnog vrha Srbije.

Spahiu ukazuje da je tema Kosova bila neizbežna tokom Samita, i da govoreći o Kosovu predsednik Aleksandar Vučić nije zloupotrebio status Srbije kao zemlje posmatrača.  

“To je značajan podvig na političkom planu i možemo reći da je to uspeh političkog vrha Srbije”, kaže Spahiu.  

Predsednica Kosova Vjosa Osmani smatra da Srbija “lažnim pričama i argumentima” nastoji da iskrivi sliku o Kosovu, a kao primer je navela govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na samitu Pokreta nesvrstanih.

Spahiu, međutim, ističe da je ova reakcija kosovske predsednice bila neprimerena, dodajući da je Srbija iskoristila priliku da na marginama Samita jača svoju spoljnu politiku. 

“Nekima se to nije dopalo i reagovali su na način koji nije najbolji. Svaka država bi to iskoristila, niko nije kriv Vjosi Osmani i Kosovu zbog toga što ne uspevaju da organizuju nešto slično. Svaka država korisiti ono što joj je pri ruci, nije dobro što Srbija ima neprijateljski stav prema Kosovu, ali ne možemo reći da to nije uspeh političkog vrha Srbije”, navodi Spahiu.

Mrki
12. Oktobar 2021.
Zato Osmani tapka po Fejsbuku to sto niko ne mari i ne cita. 😄