Spasovski o Kurtijevoj poseti Tetovu: Biće otkriveno ko je mahao zastavom "velike Albanije"

Zastava sa mapom velike Albanije u Tetovu
Izvor: Twitter/Meto Koloski

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je danas da očekuje da će biti otkriven identitet osobe koja je u Tetovu mahala zastavom "velike Albanije" tokom posete kosovskog premijera Aljbina Kurtija, piše Kurir.

Zastava s mapom "velike Albanije" koja obuhvata delove Severne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Grčke, vijorila se na skupu koji je na centralnom gradskom trgu organizovala Opština Tetovo 12. avgusta, povodom neformalne posete Kurtija Severnoj Makedoniji, tokom koje je prisustvovao i otkrivanju "Ulice Adem Demaći" u skopskom naselju Čair.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije objavilo je 18. avgusta fotografiju čoveka koji je mahao zastavom "velike Albanije" na trgu u Tetovu i pozvalo građane da jave policiji ako ga primete ili imaju neku informaciju u vezi sa tom osobom.

Ministar Spasovski ponovio je da čovek koji je to uradio nije zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako su objavili neki mediji, ali je rekao i da njegov identitet još nije poznat.

"Imamo informacije koje već prikupljaju kolege i iz Sektora unutrašnjih poslova Tetovo i na nivou Ministarstva. Mislim da će biti utvrđen identitet ove osobe. Klasifikacija je svakako krivično delo prema preporukama javnog tužioca i na osnovu toga će biti preduzete odgovarajuće mere", rekao je Spasovski.

Dodao da je na skupu u Tetovu bilo i ljudi koji nisu državljani Severne Makedonije i da, će, ako se utvrdi da je reč o stranom državljaninu, biti raspisana međunarodna poternica i iskorišćeni svi zakonski mehanizmi da slučaj bude rešen.

Spasovski je tako odgovorio na pitanje o tome da li je možda reč o osobi sa Kosova, koje je do sada odbacivalo zahteve Skoplja za ekstradicijom onih koji su optuženi u Severnoj Makedoniji.