Srbin uhapšen na Jarinju dobio kućni pritvor, bez osnova osumnjičen, oružja nije bilo ni na slici

Uhapšeni L.J.
Izvor: Kosovo online

Advokat Asdren Hodža rekao je danas da je njegovom klijentu L. J. iz Zvečana, koji je uhapšen na Jarinju 1. oktobra kada je krenuo na sahranu Stefanu Nedeljkoviću, određen kućni pritvor od mesec dana, kao i da Kosovska policija u kući i na imanju Srbina iz Zvečana nije pronašla nikakvo oružje, već samo stare slike na kojima L. J. drži oružje za koje se ispostavilo da nije pravo.

Podsetimo, direktor Kosovske policije Gazmend Hodža na dan hapšenja izjavio je da je policija pronašla oružje i municiju na imanju Srbina iz Zvečana, kao i da je moguće da je hapšenje povezano sa događajima iz Banjske.

Advokat Asdren Hodža je istakao da se L.J. tereti za nedozvoljeno nošenje oružja, iako prilikom pretresa policija nije pronašla nikakvo oružje, ali se njegov klijent tereti na osnovu slika na kojoj nosi oružje za koje se ispostavilo i da nije pravo.

"Bili smo na ročištu po zahtevu Tužilaštva za određivanje mere pritvora mom branjeniku L.J. Održana je sednica i nakon izlaganja odbrane Tužilaštvo je promenilo odluku za određivanje pritvora i zamenilo je merom kućnog pritvora. Oni su se složili da se odredi mera kućnog pritvora, tako da smo se i mi zarad mira i odvijanja dalje procedure složili sa tom odlukom", rekao je Hodža. 

On je izrazio zadovoljstvo što je mera pritvora zamenjena kućnim pritvorom s obzirom na to da, kako kaže, nema osnova da se L.J. ograniči sloboda.

"Smatram da je potrebno da vam kažem da kod mog branjenika nije bilo nikakavog oružja za zaplenu. Izvršen je pretres u njegovom stanu i nije nađeno oružje, ništa od njega nije protivpravno konfiskovano. Radi se o nekim starim slikama gde se on vidi sa nekim oružjem i mi smo uspeli da objasnimo da nije reč o pravom oružju. Kada smo se usprotivili sa dokazima Tužilaštvo se složilo da ovo lice ne mora da se pritvori, čime smo u suštini zadovoljni", poručio je Hodža.

Podsetimo, kosovska policija je na Jarinju 1. oktobra uhapsila Srbina iz Zvečana, nakon čega se javnosti obratio direktor Kosovske policije Gazmend Hodža. On je tada na konferenciji za medije da je  na Jarinju uhapšena jedna osoba za koju se sumnja da je umešana u incident koji se desio 24. septembra.

Hodža je tada izjavio da je izvršena racija na njegovom imanju i da je tom prilikom pronađena određena količina municije.

"Danas je na Jarinju izvršeno hapšenje, policija je upala i na njegovo imanje i pronašla oružje i municiju. Verujem da će mu biti određen pritvor od 48 sati. Postoji moguća veza sa događajem od 24. septembra”, rekao je on.