Srpska lista: Do kada će o napadima na Srbe da ćute međunarodni predstavnici?

Srpska lista
Izvor: Facebook

Povodom najnovijeg napada na Miroslava Lukića u Velikoj Hoči, Srpska lista poručuje "da je krajnje vreme da se predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu jasno odrede prema seriji incidenata u kojima se napadaju Srbi i njihova imovina".

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi, da je “očigledno da kosovska policija ne želi da zaštiti Srbe, posebno južno od Ibra, jer je neverovatno da u tako maloj sredini kao što je Velika Hoča, Miroslav Lukić bude više puta napadnut a da odgovorni nikada ne budu procesuirani”.

“Naš apel danas nije upućen kosovskim institucijama, koje ni ne kriju da za njih Srbi ne treba da budu svoji na svome, niti ravnopravni građani kojima se garantuje bezbednost, već međunarodnim predstavnicima, pre svega ambasadama Кvinte, koji uporno ćute na nasilje kojem su Srbi izloženi. Više desetina napada svake godine koje nikada ne dobiju sudski epilog govore u prilog činjenici da je ćutanje kosovskih institucija znak odobravanja za nasilnike i esktremiste koji ni 22 godine nakon sukoba ne prestaju sa napadima na Srbe”, navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste su upitali predstavnike međunarodnih institucija na Kosovu “do kad će ćutati?”.

“Da li osećate odgovornost za sve one prebijene Srbe koji su nezaštićeni ostavljeni od strane kosovskih institucija na milost i nemilost esktremistima koje hrani patnja poštenih i dobrih ljudi? Da li kada izdajete saopštenja i držite prigodne govore o ljudskim pravima osetite bar malo griže savesti jer ste ćutali dok se Srbi maltretiraju, prebijaju i proganjaju zbog svog imena i odluke da ostanu na svojim ognjištima?”, pitaju iz Srpske liste.

Poslednji Janjičar
06. Maj 2021.
Međunarodna Gospoda sa strane, oni posmatraju, analizuraju, i retko, retko javno iznose stvari na ledinu za razliku od nas Balkanaca.

Oni kažu u zatvorenim krugovima, mi smo tu da vidimo reakciju lokalnih vlasti, njihovu aktivnost, motivaciju prema onima koji su Manjina od strane Većine.

Nikako im nije jasno da predstavnik Manjina se ne bori za interese njegove zajednice već za svoj sopstveni džep.

Svaka da sve ovo i košta većinsko lokalno stanovništvo u zemljama Zapadnog Balkana kada Vlast nije dovoljno motivisana da zaštiti one koji nisu većina već slepo posmatra narušavanje javnog reda i mira, nasilje, i puno toga.
Mark
06. Maj 2021.
To je skenar DB da kaze nesto i misli da favorizuje ove non pampersa nikad vise ili cutite ili idite na serbiju to je lazh montirana skenar od serbije to ne pije vodu na megjunarodnee vogje oni znaju da je montirana svi znaju
Poslednji Janjičar
06. Maj 2021.
Gospodine Mark,

u detinjstvu sam čitao stripove Zlatna Serija ili Lunov Magnus Strip u kojima je Glavni Lik bio bledoliki Komandant Mark, dok njegovi najbliži sledbenici su bili Crvenokoži Žalosna Sova sa proćelafim Blafom koji je bio mulat sa Kariba i jednim štenetom koje se zvalo Floki ako se ne varam.

U svim tim pričama upoznao sam puno toga, ali jednu priču nikako nisam mogao da shvatim kod nas na Balkanu.

Pročitajte pažljivo moj komentar na ovu temu i žestoko me kritkujte ukoliko sam nekog namerno uvredio.

Nigde nisam spomenio reći Kosovo već zemlje Zapadnog Balkana u kojima u zadnje vreme imamo puno toga a samim time i nasilja.

Crna Gora, Pljevlja, Berane ...

Srbja, Prijepolje ...

Kosovo, itd. itd. itd.

Niti sam vlast gubio niti je preuzimao i predavao.

Ako imaš vremena pročitajte sve moje komentare na ovome portalu i pozovi me na jedan štrudel.

Svako dobro.