Srpska lista: Kurti naredio upad u Opštinu Gora sa ciljem zastrašivanja nealbanaca

Srpska lista
Izvor: Facebook

Brutalni upad do zuba naoružanih Kurtijevih pripadnima specijalne jedinice u kancelarije opštine Gora izvršen je po direktnom nalogu Aljbina Kurtija i sa ciljem zastrašivanja nealbanaca, a pre svega Goranaca koji žive u ovoj opštini, navodi se u saopštenju Srpske liste.

"Blokiranje čitavog sela u kome u miru žive Goranci uz demonstraciju sile izazvao je uznemiranje naše braće iz goranskog naroda u Dragašu ali i uznemirenje svih Goranaca ma gde da oni žive. I poslužilo je Kurtijevim posilnima Svečlji i Krasnićiju da se iživljavaju nad mirnim i poštenim građanima iz Gore.  Etničko čišćenje svih koji vole državu Srbiju je plan režima u Prištini i način na koji oni doživljavaju multietničnost na ovim prostorima. Hiljade porodica u opštini Gora je ugroženo zbog ovog kaubojskog upada i to mora biti alarm za reakciju međunarodne zajednice koja napokon mora da stane na kraj ovom zulumu", navodi se u saopštenju. 

Kako se dodaje, Kurti čini sve da pobegne od dijaloga i veruje da će etničkim čišćenjem Kosova od Srba i ostalih nealbanaca uspeti u nameri da reši sva pitanja i probleme koji su morali i koji će morati biti deo dijaloga.

"Svo delovanje Aljbina Kurtija je ono što je naš narod više puta doživeo na ovim prostorima od raznih okupatora, ali je na kraju rezultat uvek bio isti, i Srbi i Goranci i svi drugi narodi su opstajali i ostajali a okupatori su bili poraženi", poručuje se.  

Na kraju se zaključuje da je svaki Srbin seme iz kojeg će svanuti sloboda i kraj okupacije.

"Nakon što su Kurtijevi ministri pokazali “nadljusku hrabrost” u borbi sa bilbordom u Zvečanu i slali poruku da će tragovi Srbije nestati, želimo da im poručimo da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji ujedno i trag Srbije na ovim prostorima, a ujedno i seme iz kog će jednog dana svanuti sloboda i kraj okupacije", saopštila je Srpska lista.