Kancelarija za KiM: Kosovska policija sa dugim cevima upala u prostorije opštine Gora

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je danas, desetina pripadnika Kosovske policije, pod punim naoružanjem, upala oko 13 časova, bez ikakvog povoda ili obrazloženja, u prostorije opštine Gora koje su izmeštene u selo Vranište, gde sa dugim cevima vrše pretres i premetačinu.

U saopštenju su naveli da više od 10 vozila policije, sa preko 50 naoružanih specijalaca, blokiralo je potpuno ulaz i izlaz iz sela ove najudaljenije opštine na Kosovu, saobraćaj je posle više od sat vremena normalizovan, ali se naoružani specijalci i dalje nalaz u zgradi opštine Gora.

Kako su naveli, nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem - da se ona zatvori, radnici zastraše i proteraju sa radnih mesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gde žive u miru i slozi ne dirajući nikoga.

„Maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora, Kurtijev je podli plan sa ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine. Ne prođe dan da Kurti i vlasti u Prištini ne sprovedu nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji, sa ciljem potpune destabilizacje prilika na terenu i izazivanja podela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza, jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sledbenici znaju“, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.