Srpska lista osudila pretnje smrću Radoičiću

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista najoštrije je osudila pretnje ubistvom koju je potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću uputio poslanik vladajućeg Samoopredeljenja Arber Redžaj i od kojeg se nisu ogradili ni vlast u Prištini ni stranka kojoj pripada, ali ni predstavnici međunarodne zajednice.

"Ove pretnje smrću, da postoji imalo reda i zakona, bi morale biti ispitane a Кurtijev poslanik Redžaj pozvan na odgovornost. Ali pošto je za Srbe na Кosovu i Metohiji pravo na pravdu decenijama uskraćeno, nažalost, i ova pretnja će ostati bez sankcija nadležnih organa", saopštili su iz Srpske liste.

Oni su postavili pitanje da li je ovu izjavu dao sam Redžaj ili iz njega progovara Aljbin Kurti, koji je svestan ko je najveća smetnja njegovim planovima na severu.

"Ako se uzme u obzir jednostrana odluka Prištine da se Srbima uskrati korišćenje ličnih dokumenata, preti oduzimanjem vozila, svakodnevno šalju do zuba naoružani albanski specijalci u srpske sredine, šalju video snimci u kojima se kriminalizuje čitav srpski narod na severu Кosova i Metohije a u Prištini donose dokumenta i strategije u kojima se sever pokazuje kao plen Prištine ova pretnja je još opasnija jer se postavlja pitanje da li je ovu izjavu dao sam Redžaj ili iz njega progovara Aljbin Кurti koji je svestan ko je najveća smetnja njegovim planovima na severu", ističe se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da je objavom potpredsednik Radoičić pružio podršku srpskom narodu na ovim prostorima i kao pravi lider pokazao da je spreman, iako ga progone lažnim optužnicama i montiranim procesima, da bude na svom Кosovu i Metohiji i da sa svojim narodom deli sudbinu, kao što je uvek i činio.

U saopštenju se napominje da za razliku od onih u Prištini, iako se politikom bavi više godina, ovo je njegova prva video izjava, i dao ju je bez imalo namere da se medijski eksponira i koristi medijski prostor jer to nikada nije činio.

Izjava potpredsednika Radoičića je kratka, jasna, iskrena i sa težinom jer je on čovek koji drži reč. Zato je kod Srba izazvala ohrabrenje i podršku, a u Prištini, kod onih koji žele da Srbe proteraju izaziva potrebu da mu prete smrću, zaključuje se u saopštenju.