Srpska lista: Pobeda srpskog naroda nije prijala onima koji rade protiv njegovog interesa

srpska lista
Izvor: facebook

Srpska lista je osudila izjavu člana predsedništva Srpskog nacionalnog foruma Momčila Trajkovića, povodom upada Kosovske policije u Severnu Mitrovicu i Zvečan, da su „Srbi mogli da budu kreativniji u takvoj situaciji“.

„Pobeda srpskog naroda odnosno kandidata Srpske liste na nedavno održanim lokalnim izborima nije baš prijala onima koji su radili protiv interesa našeg naroda, kao što nije ni onima koji su bliski Prištini, poput Momčila Trajkovića koji na duge cevi i bojevu municiju albanskih specijalaca kojom se pucalo po golorukom narodu u Zvečanu i Кosovskoj Mitrovici kao odgovor predlaže da Srbi budu kreativniji u takvoj situaciji?!“, navodi se u saopštenju Srpske liste i dodaje „poštujući javni prostor i naše građane ne možemo, a da ne naglasimo da je ovo jedna od najvećih gluposti izrečenih bar u ovoj deceniji“.

Ističe se da izjava nije iznenađenje, jer Trajković „nikada nije delio sudbinu srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, uvek se stavljajući iznad svih, kao najpametniji, bez pokrića za to samozvanje“.

Naglašava se da je Srpska lista više puta pozivala sve pa i Trajkovića „čiji je politički autoritet na ovim prostorima ravan nuli, da ne dele lekcija nama koji ovde živimo sa svojim porodicama, da bi njegove reči imale veću težinu da je kada je bio u prilici na delu pokazao kako se bori za srpski narod, i da svoju porodicu još odavno nije iselio sa Кosmeta“.

„Ipak, koristimo priliku da pitamo Trajkovića, kako bi on bio kreativan da je bio na mestu Srećka Sofronijevića koga je u njegovom dvorištu upucao specijalac Prištine, šta je to primereno ponašanje  gospodine Trajkoviću kada vam bojevi meci udaraju po prozorima iza kojih su deca i žene? Ne čekajući vaš odgovor, jer neće biti pametniji od gluposti koje ste izrekli pozivamo vas da ne delite lekcije jer je srpski narod na vaše priče odavno oguglao a vas kao političara odbacio, baš zbog vaše kreativnosti kojom ste svojevremeno sebe bogatili, a Srbe siromašili“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.