Srpska lista: Vučić i Srpska lista naći će najbolji put za svoj narod

Srpska lista
Izvor: Kosovo Online

Srpska lista saopštila je da napadi iz Prištine nikada nisu prošli a da uz njih ne idu napadi "kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara" koji su više od decenije na vlasti "branili" Kosovo i Metohiju tako što su bežali u Rumuniju, kad su u Prištini jednostrano proglašavali nezavisnost ili, kako se navodi, tako što su dozvoljavali da u martovskom pogromu nestaju srpska sela, Srbi se ubijaju, srpski manastiri uništavaju, a da pri tom prstom nisu mrdnuli.

To je saopšteno povodom saopštenja pokreta "Otadžbina" u kome je navedeno da su najveći protivnici Srba na KiM predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i izjave poverenika Narodne stranke za Kosovo Žarka Ristića da je Srpska lista "kriminalna organizacija koju treba rasturiti".

"Eto tako kvazi otadžbinski pokret Slaviše Ristića, ili virtuelni odbori Vuka Jeremića bez članova, zamišljaju da treba da se brani srpski narod, ili još bolje tako što su tuđu decu za vreme svoje strahovlade slali na suzavac, šok bombe, gumene i prave metke a oni se borili za kafanskim stolom oko svinjskog i jagnjećeg pečenja", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaju da je iluzorno njima govoriti o "borbi Aleksandra Vučića i Srpske liste za srpski narod na Kosovu i Metohiji", jer oni taj narod nikada nisu prihvatali kao svoj, jer su se, navodi se, od njega odrodili onog trenutka kada su molili zapadne centre da jednostranu nezavisnost Kosova priznaju, ali nakon izbora.

"Njima je krivo što Srbi i Srbija drže telekomunikacije u svojim rukama, što će držati energetski sistem u svojim rukama, što su opstali i postali jedinstveniji nego ikad, od Leška do Štrpca, i od Osojana do Kusca, jer svaki srpski uspeh za njih i njihove mentore je poraz", piše u saopštenju.

Ističu da će iz poslednjih pretnji "Srbi uz svog predsednika Vučića i Srpsku listu iznaći najbolji put za ovaj narod, bez njih kao i u prethodne 23 godine, jer nam nikada nisu pomagali, već odmagali".

"A što se broja rođene dece tiče, zaboravili su da pomenu da su se u njihovo vreme deca rađala samo u Mitrovačkom porodilištu a da se danas rađaju u Gračanici i Gnjilanu, i da je taj broj mnogo veći nego kada su oni odlučivali o životu i smrti na ovim prostorima, jer se tada nisu gradili kliničko bolnički centri niti zgrade fakulteta i Univerziteta, već njihove vile i palate", zaključuju iz Srpske liste.