Starović o KBS i „velikoj Albaniji“: Međunarodna zajednica za Srbe ima jedan standard, a za Albance potpuno drugačiji

Nemanja Starović
Izvor: Kosovo Online

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović upitao je, povodom obeležja „velike Albanije“ na pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga, da li bi neko iz međunarodne zajednice rekao nešto protiv, kako je naveo, „eklatantne promocije fašističkog koncepta“.

Starović je na platformi „X“ rekao da KBS ne bi trebalo da postoji jer Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu snagu na Kosovu u skladu sa rezolucijom SB UN.

„Mnogi pripadnici KBS-a nosili su zakrpe koje predstavljaju ’Veliku Albaniju’, željenu državu koja obuhvata sve Albance na Balkanu. Zastrašujući koncept koji je postojao samo tokom fašističke/nacističke okupacije regiona tokom Drugog svetskog rata i doveo do masovnih zločina nad Srbima, Jevrejima, Romima, Makedoncima itd. Kakva je to poruka za ove nevećinske zajednice na Kosovu kada naoružani vojnici danas nose obeležja ’velike Albanije’“, upitao je Starović

Podsetio je da je Srbija strogo kažnjena zbog navodnog koncepta „Velike Srbije“, koji nikada nije predstavljao državnu politiku u 20. veku.

„Da li bi neko u međunarodnoj zajednici sada rekao ijednu reč protiv ove eklatantne promocije fašističkog koncepta od strane aktivnih pripadnika KBS-a? Ne verujem, kao što su svi ćutali kada je pripadnik KBS-a, koji je upucao 11-godišnjeg srpskog klinca, izašao na slobodu. Više je nego jasno da za Srbe postoji jedan standard, a za Albance potpuno drugačiji“ zaključio je Starović.