Stefanović: Hitno pronaći i osuditi napadače na Nikolu Perića

Borko Stefanović
Izvor: Tanjug

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović saopštio je danas da je sinoćnji napad na Nikolu Perića na Kosovu još jedan dokaz nedostatka vladavine prava, ljudskih i građanskih sloboda i mržnje prema Srbima od strane ekstremista iz redova albanskog naroda na Kosovu, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da Stranka slobode i pravde zahteva od Kosovske policije, tužilaštva, Euleksa i svih drugih međunarodnih činilaca, da hitno pronađu i osude na najstrože zatvorske kazne napadače na Nikolu Perića.

Stefanović navodi da je napadnut i pretučen mladić koji nije ni bio rođen tokom ratnih sukoba na Kosovu i koji nije nikome ništa skrivio.

"Time su pokazali da su za njih meta Srbi zato što su Srbi", rekao je Stefanović.

Dodaje da takvo ponašanje i takav kriminal najbolje pokazuju da nema demokratije, suživota i pomirenja ako je neko navodno nezavisan i ako ima čak i sve organe vlasti.

"Naprotiv. Ako su elementi tzv. državnosti bazirani na etničkoj mržnji i kriminalu, onda nema te sile i tih priznanja nezavisnosti koji od Kosova mogu napraviti funkcionalnu, evropsku i nezavisnu državu", naveo je Stefanović.

Sinoć je u Novom Brdu, na Kosovu napadnut i brutalno pretučen Nikola Perić, momak od 20 godina, dok je vraćao stoku sa ispaše, a napala su ga tri muškarca albanske nacinalnosti.