Stefanović: Sramota je što Đilas i drugi iz opozicije nisu uz svoj narod na Kosovu i Metohiji

Stefanović i Bocan Harčenko
Izvor: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović kritikovao je lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa i druge vođe opozicije koji ne podržavaju politiku srpskih vlasti kada je reč o trenutnim tenzijama na severu Kosova i Metohije, prenosi Tanjug.

"Nažalost, tužno je kada se Ðilas i drugi lideri opozicije prave da ne vide da jedino što uliva hrabrost Srbima na Kosovu i Metohiji jeste čvrsta poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće biti novog pogroma nad njima. I jedino snaga njihove vojske jeste garant da im niko neće upadati u kuće, paliti ih, paliti crkve i manastire, i iživljavati se, kao što smo mogli da vidimo u mnogo situacija u prethodnih petnaestak godina, pre svega kad su oni bili na vlasti'', poručio je Stefanović, reagujući na tekst u izdanju lista ''Danas'' pod naslovom ''Vučićevo zveckanje oružjem ugrožava i Srbe na KiM''.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on je Ðilasu i pomenutim liderima opozicije poručio da je sramota da su, umesto da podrže politiku predsednika Vučića i budu uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, oni danas na strani bilo koga drugoga, samo ne bi li se dočepali fotelje.