Stefanović zahvalio Lo Kašu na angažovanju italijanskih snaga u Kforu

Stefanović- Lo Kaša
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom, kome je tom prilikom zahvalio na angažovanju italijanskih snaga u okviru Kfora u zaštiti srpskog stanovništva i manastira na Kosovu.

Stefanović je istakao i da je značaj zajedničkog učešća u multinacionalnim operacijama, posebno zajedničkog angažmana u UN misiji Unifil u Libanu, i istakao da u narednom periodu postoji prostor i za intenziviranje vojno-ekonomske saradnje u obostranom interesu, saopšteno je iz kabineta ministra.

On se ovom prilikom zahvalio i za dugogodišnje učešće pripadnika Oružanih snaga Republike Italije u Misiji Kfor, a naročito za njihovo angažovanje u zaštiti srpskog stanovništva i manastira na Kosovu.

Ambasador Italije u Srbiji Lo Kašo čestitao je Stefanoviću imenovanje na novu dužnost, uručio mu pismo čestitke ministra odbrane Republike Italije Lorenca Gverinija i poželeo uspeh u daljem radu.

On je naglasio zainteresovanost italijanske strane za dalji razvoj saradnje, kroz realizaciju vojnih vežbi, zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i u vojno-obrazovnoj saradnji.

LO Kaša je pohvalio izuzetan profesionalizam pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u okviru italijanskog kontingenta u Sektoru Zapad u misiji UNIFIL u Libanu i predložio proširivanje saradnje u oblasti multinacionalnih operacija.