Stefanović: Rusija nastavlja podršku Srbiji po pitanju Kosova

Stefanović - Bocan-Harčenko
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji je rekao da će Rusija nastaviti sa podrškom Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i njenog teritorijalnog integriteta, prenosi Tanjug.

Ministar Stefanović zahvalio se na stalnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i izrazio i iskrenu zahvalnost za upućenu medicinsku pomoć iz Ruske Federacije radi sprečavanja daljeg širenja i suzbijanja kovid-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je ocenio da će vojnotehnička pomoć Ruske Federacije Vojsci Srbije doprineti jačanju njene operativne sposobnosti i zahvalio se na obuci i školovanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Rusiji.

Ministar odbrane je istakao da u narednom periodu strateški cilj Srbije predstavlja modernizacija i opremanje Vojske Srbije.

Ambasador Bocan-Harčenko poželeo je ministru Stefanoviću uspeh na novoj dužnosti i uručio mu pismo sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa, kojim se zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji.