Stejt department: Kosovske institucije moraju pružiti punu podršku Specijalnom sudu

Stejt department
Izvor: lajmi.net

Američki Stejt department ponovio je stav da kosovske institucije treba da pruže punu podršku Specijalizovanim većima i Specijalnom tužilaštvu, koji imaju puno poverenje vlade Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Ljajmi.  

„I dalje verujemo da kosovske institucije moraju pružiti punu i jasnu podršku Specijalizovanim većima i Specijalnom tužilaštvu“, rečeno je iz Stejt departmenta za Euro njuz, dan nakon što je Udruženje bivših boraca OVK koji žive u SAD uputilo pismo predsedniku Džozefu Bajdenu. 

Albansko-američki vojnici OVK iz udruženja "Atlantik" su na 22. godišnjicu NATO intervencije na srpske ciljeve, od Bajdena, zahtevali preseljenje Specijalnog suda sa sedištem u Hagu na Kosovo, navodeći kao razlog za to „političko mešanje“ u rad suda.

„Kako bi se smanjila šteta i osigurala nezavisnost sudstva, molimo za vašu pažnju da zaustavite političko mešanje i preselite Specijalizovana veća iz Haga na Kosovo. Kosovo je suverena zemlja i kosovski parvosudni sistem treba da deluje sa Kosova“, naveli su bivši pripadnici OVK u pismu.

Iz udruženja, koje predstavlja 400 veterana OVK sa sedištem u SAD, nije odgovorilo na zahtev medija za komentar, prenosi Ljajmi.

ja
26. Mart 2021.
bravo djo bajdene
Oil
26. Mart 2021.
Kako tata kaže!
Kapetan Vuk Branković
13. Jul 2021.
Bajden zna da je kosovo saveznik ali nije siguran gde se nalazi, on mesa siriju i Srbiju, crnu goru sa Srbijom a u americi je izjavio da je u Srebrenici dobra banja pa su brzo to skinuli. Eto toliko o alchajmeričnom šerifu