Stoilković: Srpska lista je izvor borbe za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji

Ivan Stoilković
Izvor: Tanjug

Predsednik Demokrtaske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković poželeo je uspeh Srpskoj listi na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu.

"Nismo samo mi u izbornoj kampanji, pred izborima su i naša braća na Kosovu i Metohiji, isto 17.10.2021. Kao i uvek solidaran sa našim narodom na KiM koristim priliku da poželim uspeh Srpskoj listi na predstojećim lokalnim izborima", napisao je Stoilković na Fejsbuku.

On je rekao da je okupljanje oko pretstavnika Srpske liste preduslov da demokratska i politička borba bude uspešna.

"Ta borba svakako prepuna izazova, zahteva punu mobilizaciju srpskog naroda ne samo kada su u pitanju politički protivnici iz susednog tabora, nego i protiv podmetačina i zla koje dolazi iz našeg naroda. Svakojakih mešetara, spasitelja i izdajnika koji predstavljajući se kao Srbi na svaki način pokušavaju da otupe ili onemoguće političku borbu našeg naroda. Ima toga previše i kod nas, nagledali smo se svašta", dodao je Stoilković.

Prema njegovim rešima, politička moć Srpske liste je izvor borbe za opstanak Srba na Kosovu.

"Draga braćo u Vama svekoliki srpski narod prepoznaje časne i čestite ljude, borce za nacionalni stvar i zato sam skoro siguran da ćete potvrditi političku moć Srpske liste koja je izvor Vaše borbe za opstanak na Vašem i našem Kosovu i Metohiji", poručio je Stoilković.