Stoltenberg: NATO na Kosovu neutralan; Vučić: Hvala što NATO nije izlazio s neistinama kao Albanci

Aleksandar Vučić

Uloga NATO je da na Kosovu bude neutralni činilac koji obezbeđuje sigurnost za obe strane, mi smo veoma pažljivi, podržavamo politički dijalog koji je poduprt vojnom prisutvom KFOR na Kosovu, rekao je danas Jens Stoltenberg na konferenciji za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"To je moja glavna poruka. Mi dakle nećemo biti uključeni, već ćemo biti neutralan činilac i sprovoditi naše prisustvo tamo prema mandatu Ujedinjenih nacija, rekao je Stoltenberg, vešto izbegavajući da da jasan odgovor na postavljeno pitanje o dokazima za tvrdnje albanskih medija koji su navodili da je srpska vojska prešla administrativnu liniju,

Odmah nakon izlaganja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je sledeće:

"Gospodin Stoltenberg je delimično odgovorio na ovo pitanje. Dakle naravno da srpska vojska i policija ni jednog trenutka nisu prešle administrativnu liniju. Lagali su za to, kao i za sve drugo. Kao što lažu 180 dana da ćemo da napadnemo nekog u regionu i niko nije rekao ni jednom izvini zbog tih laži što se to nije dogodilo, niti će se dogoditi. Ja sam zahvalan NATO što sa takvim neistinama nije izlazio, za razliku od drugih. Srbiji nisu potrebne ničije baze, vojno je neutralna zemlja, sama Srbija čuva svoje nebo, svoj narod i svoj mir i tako će i ostati", odgovorio je Vučić.