Svečlja: Policija izvršila kontrolu i zatvaranje Poštanske štedionice

Kosovska policija
Izvor: Kosovo Online

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, nakon upada policajaca u poslovnice Banke Poštanske štedionice na severu Kosova, saopštio je da je policija izvršila akciju kontrole i zatvaranja poslovnica te, kako je naveo, "nelegalne finansijske institucije Srbije".

"U cilju utvrđivanja zakonitosti, nakon zahteva nadležnih institucija i ovlašćenja tužioca, Kosovska policija u saradnji sa Poreskom upravom Kosova, u četiri opštine na severu, danas je izvršila akciju kontrole i zatvaranje šest jedinica takozvane Poštanske štedionice (Banka Poštanske Štedionice) kao nelegalne finansijske institucije Srbije na Kosovu", naveo je Svečlja na Fejsbuku.

On je naveo da su vladavina prava i poštovanje zakona i dalje cilj za koji se kosovske institucije zalažu.

 

Pripadnici Kosovske policije, danas posle podne, sa pancirima i dugim cevima, upali su u ekspoziture Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Upadi policije u poslovnice Poštanske štedionice počeli su sinhronizovano nešto posle 15 sati u sve četiri opštine na severu Kosova.

Nakon upada, Euleks je saopštio da nije bio unapred obavešten o akciji, kao i da „nadziru situaciju u Severnoj Mitrovici i Zvečanu“.