Svečlja sa Ardučom i Rostocki o saradnji

Svečlja i Arduč
Izvor: Ekonomia online

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja danas se sastao sa šefom misije UNHCR na Kosovu Erolom Ardučom i šeficom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Prištini Anom Rostocki.

Svečlja se zahvalio predstavnicima organizacija na podršci koju su pružali kosovskim institucijama u različitim periodima, a tokom sastanka ih je i upoznao sa prioritetima Ministarstva unutrašnjih poslova i nove vlade.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji na održivim rešenjima i situaciji u vezi sa upravljanjem mešovitom migracijom na Kosovu i jačanju najbolje moguće saradnje za ublažavanje potreba i podršku tražiocima azila, izbeglicama i migrantima na Kosovu.

Šef misije UNHCR izrazio je spremnost da nastavi podršku Ministarstva unutrašnjih poslova na polju unapređenja sistema azila na Kosovu, kao i zaštite izbeglica, dojk je šefica misijeje IOM naglasila da će prioriteti ove organizacije i dalje biti podrška u izgradnji kapaciteta institucija i direktna pomoć migrantima na Kosovu.

U okviru sastanka, strane su izrazile spremnost da nastave saradnju na polju mešovitog upravljanja migracijama na Kosovu.