Tahiri: EU mora da reaguje na izjavu Brnabić da je Kosovo deo Srbije

Edita Tahiri
Izvor: Facebook

Bivši glavni pregovarač Kosova u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri reagovala je na izjavu premijerke Ane Brnabić da je Kosovo teritorija koja pripada Srbiji, prenosi Ekonomija onlajn.

Brnabić je ovo izjavila na samitu lidera Zapadnog Balkana u Tirani i to na kao odgovor na zahtev kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji je pozvao Srbiju da prizna Kosovo. 

Edita Tahiri ovu izjavu ocenila je kao provokativnu, rekavši da su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić "prate i dalje put Slobodana Miloševića".

"Sve dok ovako nastave sa Miloševićevim mentalitetom, neće biti ni dobrosusedstva, ni mira, niti dijalog može uspeti sa takvom retorikom," rekla je Tahiri.

"Takvi stavovi u stvari imaju destabilizirajuće posledice za mir i stabilnost u regionu i u ovom slučaju prvo mora reagirati Vlada Kosova, ali i Evropska unija, jer je predstavnik EU bio na samitu u Tirani", smatra Tahiri. 
 

Miodrag iz Peći
11. Jun 2021.
Ne može joj niko ništa jer je predsednik SAD Bajden napusao da svako nepoštovanje rezolucije UN 1244 (Kosovo je Srbija) podleže sankcijama. Dakle Tahiri nema više Amerike sedi kući i čuvaj unučad.