Tahiri: Kurtijeva vlada zadala poslednji udarac obrazovanju, daćemo sve od sebe da je srušimo

Abeljard Tahiri
Izvor: Ekonomia Online

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri kaže da je kosovska vlade odlukom o ukidanju besplatnih udžbenika zadala poslednji udarac obrazovanju na Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

Tahiri kaže da će DPK dati sve od sebe da sruši vladu Aljbina Kurtija, jer ona "stvara troškove na račun građana i ne radi ništa ispravno".

Dodao je da je jesenje zasedanje kosovskog parlamenta trebalo početi raspravom o školskim udžbenicima, ali do toga nije došlo krivicom Samoopredeljenja, čiji su poslanici bojkotovali današnju vanrednu sednicu.

„Smatram da nema ništa razumnije od toga da se danas na jesenjoj sednici raspravlja o pitanjima koja se tiču budućnost naše zemlje i koja pogađaju oko 210.000 učenika. Dakle, oni su naša budućnost. Aktuelna vlast je zadala poslednji udarac obrazovanju. Daćemo sve od sebe da ovo zakonodavno telo pošaljemo kući”, rekao je Tahiri.

On je najavio da će DPK podneti krivičnu prijavu protiv ministarke prosvete Arberie Nagavci. Krivičnu prijavu protiv ministrke najavili su i iz Demokratskog saveza Kosova.