Tahiri: Kurtijeva vlast započela kampanju linča protiv pravosuđa zbog hapšenja funkcionera

Besnik Tahiri.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova poručio je da vlast na čijem je čelu Aljbin Kurti započela kampanju linča protiv pravosudnog sistema jer hapsi funkcionere zbog korupcije.

Tahiri je, reagujući na napad ministarke pravde Aljbuljene Hadžiu na Specijalno tužilaštvo, naveo da je "poslednjih dana autoritarna vlast pokrenula kampanju linča protiv pravosudnog sistema, sa posebnim akcentom na kosovski tužilački sistem, čiji je cilj zastrašivanje i ucenjivanje tužioca".

"Vrlo je jasno da svrha vlasti nije osuđivanje bilo kakvog krivičnog dela, već stvaranje fiktivnih argumena sa kojima bi se tužilaštvo napalo, baš u vreme kada se funkcioneri te vlasti gone za korumpirana dela. Kako bi narušili integritet tužilaca i urušili poverenja u sistem tužilaštva, eksponenti vlasti izlaze sa snimcima koji podsećaju na linč", naveo je Tahiri na Fejsbuku.

On je pozvao kosovski tužilački sistem da "nastavi svoj beskompromisan rad u borbi protiv kriminala i korupcije, kako nalažu zakoni i kosovski ustav".