Tahiri: Pregovori u Rambujeu doneli mir, slobodu i nezavisnost

Edita Tahiri
Izvor: Facebook

Bivši glavni pregovarač Kosova u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri rekla je da su pregovori u Rambujeu, koji su počeli na današnji dan pre 23 godine, doneli istorijske rezultate uključujući mir, slobodu i nezavisnost, kao i da su se slušali oni koji su bili protiv njega, Srbija ne bi bila bombardovana. 

"Ova Konferencija je donela istorijske rezultate: donela je mir i slobodu i nezavisnost, zaustavila je srpski genocid nad Kosovom i albanskim narodom 1999. godine zahvaljujući vojnoj intervenciji Amerike i NATO-a protiv Srbije, koja je postala moguća i zahvaljujući našoj odluci kao delegaciji Republike da prihvati sporazum iz Rambujea", napisala je Tahiri na Fejsbuku. 

Ona je dodala da je bilo onih koji su bili protiv Rambujea, ali da su se "slušali ti glasovi" Srbija ne bi bila bombardovana i rat na Kosovu bi se nastavio.

"Donošenje ispravnih odluka u pravo vreme može promeniti istoriju jednog naroda, samim tim odluka koju smo doneli u Rambujeu nas je učinila slobodnim narodom, posle vekovnog ugnjetavanja. Osećam se ponosno što sam bila deo ovih velikih međunarodnih događaja gde smo definisali sudbinu slobode naše nacije - hrabre, uporne, samoodbranjive nacije ne pitajući za cenu slobode, ni jednog trenutka", napisala je Tahiri, koja je bila član delegacije kosovskih Albanaca u Rambujeu.