Tahiri: Rok od 30 dana za primenu reciprociteta sa Srbijom prekratak

Besnik Tahiri
Izvor: Gazeta Express

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je da je vreme od 30 dana za primenu reciprociteta sa Srbijom prekratko i pozvao vladu da preduzme mere da obezbedi i garantuje sprovođenje ove odluke, prenosi Ekonomija onlajn.

"Za Alijansu je važno da dođe do odluke o vraćanju zakonitosti, uspostavljanju vladavine prava na teritoriji Kosova, jer smatramo da je vreme od 30 dana za primenu reciprociteta veoma kratko. Vlada mora preduzeti mere da obezbedi i garantuje sprovođenje ove odluke", rekao je Tahiri.

Tahiri je podsetio Kurtija i na porez koji je uvela Alijansa za budućnost Kosova, na šta je on odgovorio "zadržali smo porez i otišli ​​smo sa porezom".

"Država nije eksperiment, postoji proces odlučivanja, odlučivanje mora da se dobro analizira. Odložili smo to za 30 dana, moramo ozbiljno da radimo sa međunarodnim faktorom, sa SAD, da se ne dogodi isto što je bilo juče. Ovakav pristup nam je neprihvatljiv. Mi smo zadržali porez i otišli ​​sa porezom. Odnos sa Srbijom je ozbiljan. Slabljenje Kosova se dešava ovakvim pristupom neodgovornosti", kazao je Tahiri.