U Briselu se nastavlja tehnički dijalog Beograda i Prištine

Delegacija-Srba-i-Albanaca-na-pregovorima-u-Briselu
Izvor: Predsednistvo Srbije

U Briselu danas počinje nova, dvodnevna, runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Portparol EU Peter Stano najavio je da će dva dana tehničkih razgovora biti posvećeni "trenutno otvorenim pitanjima i sledećim koracima u dijalogu".

Kako je planirano, delegacije Beograda i Prištine danas se odvojeno sastaju sa predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčkom, a sutra sledi trilateralni sastanak Beograd-Priština-EU. Delegaciju Beograda predvodi Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, a prištinsku Besnik Bisljimi, potpredsednik kosovske vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog.

Portparol kosovske Vlade Perparim Krieziu juče je izjavio da će delegacija Kosova u Briselu na sastanku sa predstavnicima EU razgovarati o primeni postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama i o nestalima, a da će na trilateralnom sastanku tema biti pitanje nestalih, jer je "samo o njoj postignuta saglasnost".