U Podgorici sastanak ministarstava spoljnih poslova Kosova i Crne Gore, bez reči o demarkaciji

Sastanak MSP Kosova i Crne Gore
Izvor: Facebook

Zvaničnici ministarstava spoljnih poslova Kosova i Crne Gore sastali su se u Podgorici kako bi razgovarali o bezbednosnim i ekonomskim pitanjima, ali ne i o demarkaciji granice iako je više puta najavljivana.

„Tokom sastanka razgovarano je o bilateralnim sporazumima koji su u fazi finalizacije, bezbednosnoj situaciji u regionu, saradnji u multilateralnoj dimenziji, produbljivanju ekonomskih veza i zajedničkim infrastrukturnim ulaganjima“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se dalje navodi, zamenik ministra Ahmeti upoznao je crnogorsku delegaciju sa planovima Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama, ističući aktuelni proces članstva Kosova u Savetu Evrope.

„Razgovarali smo i o bezbednosnim pitanjima i merama koje su preduzele obe zemlje, posebno nakon situacije koja je nastala u senci vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu. Štetni uticaj trećih zemalja u našem regionu je zajednička briga i saradnja u borbi protiv njega je neophodna“, kaže se u saopštenju.

Obe strane su se saglasile da angažuju oba ministarstva za blisku saradnju u procesu evropskih integracija i za organizovanje zajedničkih aktivnosti u oblasti privrede, saopšteno je iz Ministarstva.