Đukanović: Demarkacija bi mogla da se revidira, to neće uticati na odnose Kosova i Crne Gore

Milo Đukanović
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da pitanje razgraničenja Crne Gore i Kosova ne predstavlja problem u odnosima i da su se dvojica predsednika obavezli na formiranje međudržavne komisije, prenosi Ekonomija onlajn.

Đukanović je za Radio televiziju Kosova kazao da bi formiranje međudržavne komisije imalo za cilj da ispravi eventualne greške koje su nastale u procesu demarkacije  granice između Kosova i Crne Gore.

"Kao što sam rekao, odobren je sporazum o demarkaciji između naše dve zemlje. Nakon toga se nastavlja tehnički deo posla. Zajednička komisija će izaći na teren da precizno iscrta ovu granicu i ako se po ovom pitanju pokaže da je logično da se neke stvari ispravljaju i postoji saglasnost dve strane to znači da će to biti urađeno u duhu prijateljstva i poštovanja zajedničkih interesa. Uvek polazim od toga da su Crna Gora i Kosovo prijatelji i mi ćemo odgovorno održavati naše prijateljstvo i trudićemo se da cenimo brojne potencijale naše saradnje sa ovim prijateljstvom", kazao je Đukanović.

Nedavno je bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao da pitanje razgraničenja sa Crnom Gorom nije završeno.

Prema njegovim rečima, Vlade Kosova i Crne Gore moraće što pre da formiraju međudržavnu komisiju, što je i predviđeno dokumentom koji su potpisala dva predsednika.