U Prištini pokrenuta peticija protiv donacije testova na kovid-19 iz Srbije

priština
Izvor: Koha ditore

Na Kosovu je pokrenuta peticija za okupljanje svih protivnika pomoći iz Srbije, kojom se poziva kosovska vlada da odmah otkaže pošiljku donacije 1000 testova na koronavirus, prenosi Gazeta Ekspres.

"Mi ne verujemo Srbiji i ne želimo milostinju onih koji su nas spaljivali i ubijali. Srbija mora da odgovara za masakre, nestale, silovane, političke zatvorenike i kolaps ekonomije na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Prihvatanjem ove pomoći, kako se dalje navodi "humanizmom maskiramo zločinačko lice Vučića i drugih bivših Miloševićevih podređenih".

"Ujedinjeni u ovoj peticiji, tražimo od vlade da odmah otkaže ovu isporuku", saopšteno je.

U saopštenju se navodi da su poslednja pošiljka iz Srbije bili "otrovani glasovi", kada je više od 20 radnika Centralne izborne komisije upućeno na Univerzitetsko-klinički centar Kosova.

Peticiju su potpisali novinar Fitim Čeku i politički aktivisti Granit Geci, Driton Bardeci i Endrit Zabrđa.

raŽ_Kos
19. April 2020.
Najbolje je bilo da Vam testovi na Covid-19 nikada nisu bili potrebni. Ako vec ima potrebe za testovima na ovaj virus, pustite struku da odlucuje. Stop politici proslosti.
misterNO
19. April 2020.
Ne vidim nigde peticiju protiv srpskog brašna, ulja, derivata iz Pančeva, poljoprivredne mehanizacije, o prehrambenim proizvodima i da ne pričam…Kad treba da se jede jeftino i najkvalitetnije, kada se otkidaju ogromne provizije i trpaju u džep od srpskih proizvoda, onda to nisu „ Miloševićevi podredjeni“! Mi, Srbi, šta smo sve mi pretrpeli od vas Albanaca? Nećemo „meriti“ čija je bol veća jer je svoja muka svakome najveća…Osvestite se ljudi! 21. vek uveliko teče!