Slab odziv u Zubinom Potoku: U Maloj Jabuci veje sneg, na glasanje u kontejneru jedan birač

Uklonjena i polomljena ćirilićna tabla na opštini Zubin Potok
Izvor: Kosovo Online

Predsednik opštinske izborne komisije za Zubin Potok Miloš Ilić izjavio je da glasanje protiče u najboljem mogućem redu, bez incidenata, ali da je izlaznost veoma mala, prenosi Danas.

Građani u Zubinom Potoku imaju priliku da za smenu gradonačelnika glasaju na pet lokacija, a jedna od njih se nalazi u montažnom kontejneru u selu Mala Jabuka. Montažni kontejner postavljen je na jednom skretanju na regionalnom putu koji vodi u Peć.

Dok je na drugim lokacijama problem kiša, u Maloj Jabuci veje sneg. Kako su rekli iz biračkog odbora, koji ovde čine isključivo Albanci, bio im je jedan birač.

Na proteklim izborima bilo 13 biračkih centara, a oni su sada objedinjeni u njih pet: zgrada opštine, javnom objektu u selu Mala Jabuka, Bubinom mostu, Brnjaku i OŠ „Osman Aga“.

Na biračkom mestu u zgradi opštine sem novinara i članova biračkog odbora, među kojima su i Srbi, nema nikog drugog.

Predsednik opštinske izborne komisije za Zubin Potok Miloš Ilić rekao je za Danas da glasanje protiče u najboljem mogučem redu, bez incidenata, ali da je izlaznost veoma mala.

„Trenutno imamo oko 10 birača u biračkim centrima, to je oko 0,10 odsto upisanih birača“, naveo je.

Izlaznost je očekivana s obzirom da Srpska lista bojkotuje, napomenuo je Ilić koji je dodao da sem članova biračkog odbora na ovom biračkom mestu niko drugi nije ni glasao.