Udruženje porodica kosmetskih žrtava: Dečani na udaru OVK

Manastir Visoki Dečani
Izvor: Kosovo Online

Zaštićena zona manastira Visoki Dečani mora ostati netaknuta, i po pravu, i po pravdi, a i po međunarodnim zakonima i propisima po kojima deluje UNESKO, pod čijom su zaštitom i Visoki Dečani, saopštilo je danas Udruženje porodica kosmetskih žrtava, prenosi Tanjug.

Podržavamo napore igumana manastira Visoki Dečani, Save Janjića, koji konkretnim predlogom za obilaznicu staje u zaštitu zaštićene zone Visokih Dečana, navodi se u saopštenju i ističe da je očigledo da sve što je razumno, što je pravedno, ne odgovara onima koji otimanje, uzurpiranje i povređivanje prava smatraju za vrednost na kojima grade OVK Kosovo.

"Za tzv. gradonačelnika Dečana, inače dokazanog teroristu, pripadnika OVK, Baškima Ramosaja, poznato je da mu ništa nije ni sveto ni važno, sem zločinačkih i terorističkih poduhvata koje sprovodi od 1998, 1999. godine, tako da mu razumno rešenje nije razumljivo, jer ne sadrži ništa zločinačko u sebi, što nikako ne zadovonjava njegove apetite", navelo je Udruženje porodica kosmetskih žrtava, javlja Tanjug.