Uklonjen bilbord u Zvečanu sa likom Vučića, Đurića, Đokovića; Svečlja: Jedini simbol Srbije na Kosovu biće njena ambasada

Bilbord, Zvečan
Izvor: Facebook/printscreen

Dvojica ministara Kurtijeve vlade Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići izašli su danas na teren da izbliza vide uklanjanje bilborda sa fotografijama počasnih građana Zvečana Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Vladimira Putina, Novaka Đokovića...

Svečlja je snimak uklanjanja bilborda objavio na Fejsbuku i tom prilikom rekao da će jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada u Prištini.

„U Zvečanu su danas uklonjeni nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama diktatora i agresora, koji su neprihvatljivi u Republici Kosovo“, istakao je on na Fejsbuku.

Kako je naveo, Kosovo je jasno definisano zbog svojih „demokratskih vrednosti i evroatlantske orijentacije, dok kao institucije ostaje posvećeno zakonu i redu i primeni ustavnosti u svakom delu naše zemlje“.

„Ovi bilbordi i slike fašista i agresora poput Vladimira Putina i protivnika naše države neće naći mesto u našoj državi“, napisao je Svečlja.

Na ovom bilbordu, koji se nalazio na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić, nalazili su se počasni građani opštine Zvečan. Pored dva predsednika, na bilbordu su prikazani i najbolji teniser sveta Novak Đoković, srpski ambasador u SAD Marko Đurić, humanitarac Milorad Arlov, akademik Zoran Krivokapić i političar Jugoslav Kostić.