Ukrajina ima tri zahteva za Albaniju u Savetu bezbednosti UN

sukobi
Izvor: albanian post

Ukrajina ima tri važna zahteva za Albaniju, pošto će ova zemlja zajedno sa SAD biti domaćin konferencije o sukobu Kijeva i Moskve, kaže ambasador Ukrajine u Albaniji Volodimir Škurov, prenosi Albanijan post.

Ambasador Ukrajine u Albaniji Volodimir Škurov je u ekskluzivnom intervjuu za Albanijan post naveo tri zahteva, nakon što se zahvalio albanskoj strani za svu posvećenost zaštiti teritorijalnog integriteta Kijeva.

Prvi zahtev se odnosi na direktnu podršku ravnopravnim pregovorima između dve zemlje. Zatim najaktivnije učešće zemalja članica u Krimskoj platformi s obzirom da je Albanija bila jedan od inicijatora platforme stvorene krajem 2021. Treći zahtev se odnosi na podršku inicijativama ukrajinske delegacije pri Ujedinjenim nacijama. 

Na sve ovo se vezuje i proukrajinska pozicija Albanije, na važnim sastancima ili radionicama, koje se stalno u Savetu bezbednosti i raspravljaju o pitanjima od svetskog značaja.

Između ostalog, Škurov je ukazao na činjenicu da u UN diplomatska predstavništva Albanije i Ukrajine imaju veoma produktivan radni odnos.