Vang Ji i Vučić za podizanje odnosa Srbije i Kine na novi nivo

Vang Ji i Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

Kina želi da unapredi bilateralne odnose sa Srbijom i da ih podigne na novi nivo, kao i da otvori novo poglavlje kada je reč o solidarnosti i saradnji dve zemlje, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, koja je održana od 16. do 18. februara, prenosi Beta.

Kako navodi Kineska medijska grupa (CMG), Vang je rekao da Kina neguje duboko prijateljstvo i solidarno međusobno poverenje sa Srbijom.

Kina će i dalje odlučno podržavati Srbiju u zaštiti suvereniteta, bezbednosti i teritorijalnog integriteta. To neće samo pojačati bratsko prijateljstvo između dve zemlje, već će se suprotstaviti secesionističkim akcijama, zaštititi ciljeve i principe Povelje UN-a i zaštititi međunarodno pravo, naveo je Vang.

On je dodao da Kina želi sa Srbijom da jača komunikaciju na visokom nivou i da izradi plan za buduću saradnju.

Vučić je kazao da je tgovinska vrednost investicija između Srbije i Kine zabeležila brz rast nakon što su dve zemlje potpisale sporazum o slobodnoj trgovini prošle godine, dodajući da će Srbija zauvek biti pouzdan prijatelj Kine. Srbija želi da podigne srpsko-kineske odnose na novi nivo, istakao je Vučić, prenosi CMG.