Vasić: Podignuta optužnica protiv Dragiše Milenkovića, nadam se da će mu dozvoliti da se brani sa slobode

Advokat Dejan Vasić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Dejan A. Vasić potvrdio je za Kosovo onljan da je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv Dragiše Milenkovća iz Kišnice za navodni "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Advokat Vasić ističe da tročlani advokatski tim koji pored njega čine advokati Živojin Jokanović i Jovana Filipović, nije iznenađen razvojem događaja u predmetu Dragiše Milenkovića, dodajući da se tako nešto i očekivalo.

"Ako to možda daje i neku dobru nadu, to je po mom mišljenju stvaranje uslova za eventualni prekid sudske mere pritvora koja je Dragiši određena i razmišljanju možda o zameni te mere nekom blažom", kaže Vasić.

Dodaje da će već sutra preuzeti spise predmeta iz Specijalnog tužilaštva.

"Već sutra ću u Specijalnom tužilaštvu podići spise predmeta i proučiti. Mi ćemo kao branioci biti spremni da već vrlo brzo pristupimo sudu, radi uvodnog pretresa i daljim fazama dokaznog postupka. Ali gajim nadu da postoji mogućnost da se Dragiša brani sa slobode ili kućnog pritvora", naveo je advokat Vasić.

Dragiša Milenković se nalazi u pritvoru u Podujevu, a kako dodaje advokat Vasić, njegov branjenik ima probleme sa vidom.

"On je gotovo slep, ali sve to podnosi stoički, hrabro se suočava sa nepravdom koja mu se nanosi i sa dobrom verom i nadom gleda u budućnost u njegovo sto procentno oslobođenje", zaključio je Vasić.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici. Zbog hapšenja Milenkovića danima se proteststvovalo u Gračanici ispred Policijske stanice. Advokat Vasić tražio je da se i kosovski premijer Aljbin Kurti sasluša kao svedok u Milenkovićevom slučaju jer je bio pritvoren u zatvoru u Prištini u vreme kada je Milenković radio u tom zatvoru.