Vasić: Tužilaštvo odobrilo da Kurti bude saslušan kao svedok u slučaju Milenkovića

Dejan Vasić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Dejan Vasić izjavio je za Kosovo onlajn da je Specijalno tužilaštvo voljno i da je odobrilo da se kosovski premijer Aljbin Kurti sasluša kao svedok u slučaju uhapšenog Dragiše Milenkovića iz Kišnice kod Gračanice.

"Danas sam predao novu molbu, s obzirom na to da mi na prethodnu od strane premijera nije odgovoreno, a kojom sam ga obavestio da je njegovo svedočenje odobreno. Predao sam molbu kojom od njega tražim da pred Specijalnim tužilaštvom da svoj iskaz vezan za taj period kada je bio politički pritvorenik u Okružnom zatvoru u Prištini", rekao je Vasić.

On je dodao da očekuje da će odgovor na molbu od potencijalnog svedoka, Aljbina Kurtija, biti dostavljen veoma brzo. 

"Mislim da nema razloga da ne dođe do tog svedočenja", naveo je Vasić.

Vasić je ranije najavio da će zatražiti da Kurti bude svedok u slučaju Milenkovića jer je Kurti bio pritvoren u zatvoru u Prištini u vreme kada je Milenković radio u tom zatvoru.

"On bi sa svoje strane trebalo da kaže par reči o kredibilitetu osumnjičenog  i njegovom postupanju prema sadašnjem premijeru, a tadašnjem pritvoreniku Aljbinu Kurtiju kome je pravio društvo dok je bio u ćeliji, donosio mu knjige da čita, sa kojim je puno vremena proveo u razgovorima", rekao je Vasić ranije za naš portal.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici, a tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine. Zbog hapšenja Milenkovića danima se proteststvovalo u Gračanici ispred Policijske stanice.