Vasić: Uputio sam molbu svim relevantnim zvaničnicima na Kosovu da se Trajkoviću omogući odbrana sa slobode 

Dejan Vasić
Izvor: Kosovo online

Advokat Dejan Vasić rekao je za Kosovo onlajn da je danas svim relevantnim zvaničnicima na Kosovu uputio molbu, kojom je zatražio da se njegovom branjeniku, uhapšenom Sladjanu Trajkoviću, omogući da se brani sa slobode.

Vasić je istakao da će Sladjanova porodica celokupnom svojom imovinom garantovati da će se on učestvovati u postupku.

"Ja sam danas u ime porodice Sladjana Trajkovića koji je optuzen da je navodno izvršio delo ratnog zločina podneo jednu molbu koju sam uputio svim relevantnim zvaničnicima na Kosovu, počev od šefova Umnika,Oebsa preko svih relevantnih ambasada u Prištini i medjunardonim pregovaračima, Miroslavu Lajčaku, Đuzepu Borelju i Gabrijelu Eskobaru, samo sa jednom molbom da se, koliko god je to moguće, i koliko oni imaju autoriteta, Sladjanu omogući odbrana sa slobode. Njegova porodica je spremna da celokupnom svojom imovinom garantuje da ce učestvovati u postupku, a Sladjan je snažno motivisan da pred prištinskim sudom dokaže svoju nevinost", poručio je Vasić.

Slađan Trajković bio je pripadnik Kosovsek policije koji je zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju početkom novembra prošle godine.

Uhapšen je pre godinu dana i optužen za ratni zločin i od tada se nalazi u pritvoru u Podujevu.

Tokom boravka u pritvoru njegov advokat i porodica su više puta isticali da se Trajković nalazi u jako lošem zdravstvenom stanju i da mu je naophodno bolničko lečenje.