Veber: Briselski dijalog se pretvorio u svoju suprotnost

Bodo Veber 2
Izvor: Kosovo Online

Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber ocenio je, gostujući u emisiji "Sporazum" da je Briselski dijalog dobro krenuo 2011. godine, ali da se poslednjih godina pretvorio u svoju suprotnost.

"Srbija je dobila otvaranje pretpristupnih pregovora, Kosovo Sporazum o asocijaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, ali je zaglavljen put na EU integraciji. Postalo je normalno da se zvaničnici dve države redovno sreću i da to više nije ništa 'istorijsko'. Ista je priča i sa takozvanom integracijom kosovskih Srba. Ako bi površno pogledali, onda bi u slučaju da je Srbija najviše dobila, a Kosovo nešto manje, kosovski Srbi su ipak najveća kolateralna šteta krize u dijalogu", ocenio je Veber.

Veber je u emisiji "Sporazum" gostovao zajedno sa prištinskim publicistom Vetonom Suroijem i savetnikom u Privrednoj komori Srbije Nenadom Đurđevićem.

Ja
18. Mart 2021.
To nije nikakvo resenje !!!!!!
Ja
18. Mart 2021.
Treba biti pravde i istine to i srbija zeli ali ne laze !!!! zato i treba biti pravde i istine sto se godinama ne vidi i svuda se krije to je nepravda sto se srbiji i cini !!!!!!