Selaković: Zahvalnost Rusiji na podršci naporima Srbije da se pitanje Kosova reši posredstvom dijaloga

selaković bocan harčenko
Izvor: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković danas je, u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, izrazio zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije naporima Srbije da se pitanje Kosova reši mirnim i diplomatskim sredstvima, prenosi Tanjug.

Selaković je poručio i da Srbija pridaje izuzetan značaj strateškom partnerstvu s Rusijom i unapređenju sveukupnih odnosa, ukazujući na to da je ta zemlja i jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, Selaković je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom "na temeljima tradicionalnog prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje u svim oblastima".

On je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou, izrazivši očekivanje da će se u skorije vreme realizovati poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji.

U saopštenju se dodaje da je u razgovoru bilo reči i o predstojećoj poseti Selakovića Ruskoj Federaciji.

Posebnu zahvalnost šef srpske diplomatije izrazio je na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima naše strane da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim i diplomatskim sredstvima, posredstvom dijaloga.

Na sastanku je naglašena važnost permanentne obostrane podrške u međunarodnim organizacijama.

Selaković je posebno podvukao zahvalnost Ruskoj Federaciji naporima koje je uložila da ruska vakcina "Sputnjik V" bude dostupna i građanima Srbije, kako na bazi isporuka iz Rusije, tako i na osnovu postignutih dogovora o budućoj zajedničkoj proizvodnji vakcine u Srbiji.

 

Ja
13. Mart 2021.
Srbija i rusija su uvek bili dobri prijatelji i ostace zauvek !!!!!!